Türkçe'nin Tarihi Gelişimi ve Doğru Kullanımı: Prof. Dr. Mesut Gün'ün Semineri

Hâlen Mersin Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Mesut Gün hocamız okulumuz ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde 08.03.2024 tarihinde "Türkçe'nin Tarihi Gelişimi ve Doğru Kullanımı" konulu bir seminer verdi. Seminer, öğrencilerin de katılımıyla son derece verimli geçti ve öğrencilerin seminerin tekrarını istemeleri dileği ile son buldu. Katkılarından dolayı sayın hocamız Prof. Dr. Mesut Gün'e teşekkür ediyoruz.

19.03.2024 128

ÇEAŞ Anadolu Lisesi, öğrencilerinin dil ve edebiyat alanında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla önde gelen akademisyenlerle bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, okulumuzda 08.03.2024 tarihinde, saygıdeğer hocamız Prof. Dr. Mesut Gün tarafından "Türkçe'nin Tarihi Gelişimi ve Doğru Kullanımı" konulu bir seminer düzenlendi.

Seminer, Türkçe'nin evrim süreci ve doğru kullanımı hakkında derinlemesine bir değerlendirme sunarak dil bilincini artırmayı hedefledi. Prof. Dr. Mesut Gün'ün bilgi ve deneyimleri ışığında gerçekleşen seminer, öğrencilerin dil bilgisini pekiştirmeye, dilin tarihine ve kökenlerine daha yakından bakmaya yönelik önemli bir fırsat sundu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde, Türkçe'nin tarihsel süreçteki evrimi, dilin yapısal özellikleri ve güncel kullanımdaki yanlışlar detaylı bir şekilde ele alındı. Prof. Dr. Mesut Gün'ün akıcı anlatımı ve örneklerle desteklenen sunumu, öğrencilerin dikkatini çekti ve katılımcılar arasında etkileşimi artırdı.

Seminer sonunda öğrenciler, daha önce belki de farkına varmadıkları dilin zenginliği ve incelikleri hakkında derin bir anlayış kazandılar. Prof. Dr. Mesut Gün'ün bilgi birikimi ve özverili çalışması, öğrencilerin dil konusundaki farkındalığını artırmakla kalmadı, aynı zamanda onları dilin önemini daha iyi kavramaya teşvik etti.

Okulumuz adına, sayın hocamız Prof. Dr. Mesut Gün'e bu değerli semineri düzenlediği ve öğrencilerimizin dil bilincini artırdığı için içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dilin doğru ve etkili kullanımının öneminin vurgulandığı bu anlamlı etkinlik, öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirme yolundaki adımlarını destekleyerek gelecekteki başarılarına katkı sağlayacaktır.

19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024