Bir Redakserin Yolculuğu: Şevval Emlek ve Hayalleri Gerçeğe Dönüştürme Hikayesi

Bir Redakserin Yolculuğu: Şevval Emlek ve Hayalleri Gerçeğe Dönüştürme Hikayesi

Şevval Emlek'in yazı dünyasına adım atışı, bir öğretmenin teşvikiyle başladı. Kendine inanarak ve sevdiklerinin desteğiyle zorluklara göğüs gerdi ve bir hayali gerçeğe dönüştürdü. Bu hayalin gerçeğe dönüş hikayesini Şevval'in kaleminden okuyalım...

14.04.2024 172

Her şey bir gün edebiyat öğretmenimin bana seni redakser yapacağım demesiyle başladı...

O zamanlar daha bu kelimenin anlamını bile bilmiyordum ve aldığım sorumluluğun bilincinde değildim. Tek bildiğim bazen bir insana güvenirsiniz ve uçurumdan atlayacağız dese bile ölmeyeceğinize inanırsınız. Işte Cemal hoca gelip de beni redakser yapacağını söylediğinde bu işin güzel biteceğini o zamandan biliyordum.

Biz bir hayale inandık ve onun için ölümüne mücadele ettik, gözümüz kapalı riskler aldık. Yapamazsınız diyenler oldu, hatta martenickamı takarken kitabımın basılmasını dilediğimi söylediğimde dalga geçenler oldu. Yaptığım işten bahsettiğimde ne kadar sıkıcı bunun için vakit mı harcanır diyenler oldu. Ama bilmiyorlardı ki biz çoktan varımızı yoğumuzu bu hayale harcamaya hazırdık.

Çünkü pes etmek zayıf insanların işidir ve biz tüm gücümüzle bu hayale tutunduk. Bir kermes düzenledik. Boşuna uğraşmayın kimse siz kitap basacaksınız diye uğraşmaz diyenler oldu. Sınıf sınıf dolaştık insanlara hayalimizi anlattık. Bu vesileyle bir sürü güzel insanla tanıştım ki hepsini de iyi ki tanıdım. Ve bir kermesten beklenenin çok daha fazlasını yaptık.

Ve bu sabah kitapları önümde görünce bu yaptıklarımız gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçti. Bu süreçte öğrendiğim en önemli şeylerden biri imkansız denen bir şeyin yapılmasını sağlayan şey her zaman sevgisini yanınızda hissettiren dostlarınızdır. Ben bugün asla umutsuzluğa kapılmayarak her koşulda yanımda olan dostlarım sayesinde bu kitabı imzalıyor ve martenickamı kesiyorum.

 

Bu süreçte öğrendiğim önemli bir şey daha var. Biz gönlümüzü bir hayale kaptırdık ve emeğimizle birleşince gerçek oldu. Ben bugün üç yapraklı yoncaların arasında dört yapraklımı buldum. Henüz ilkokuldayken okuduğum Küçük Prens'i şimdi daha iyi anlıyorum. Dışarıdan herkes gibi olan benim için en özel ve eşsiz olandı.