Mühendislik Deneyimi: ÇEAŞ Anadolu Lisesi Öğrencileri Temsa Fabrikası Gezisinde!

ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğrencileri, PDR Servisi rehberliğinde gerçekleştirilen Temsa Fabrikası gezisinde mühendislik alanında pratik bilgiler edindi. Gezi, öğrencilerin endüstriyel ortamı gözlemlemesi ve mühendislik uygulamalarını yakından tanıması için önemli bir fırsat sundu.

15.02.2024 277

PDR Servisimiz, öğrencilerimizin kariyer hedeflerine ışık tutmak ve meslek seçimleri konusunda daha bilinçli adımlar atmalarına yardımcı olmak amacıyla önemli bir etkinlik düzenledi. Bu kapsamda, rehber öğretmenimiz Barış Bozkurt'un liderliğinde, mühendislik fakültelerini hedefleyen öğrencilerimizle birlikte Temsa-Adana fabrikasını ziyaret ettik.

Temsa-Adana fabrikası gezisi, öğrencilerimize endüstriyel bir ortamda mühendislik uygulamalarını ve üretim süreçlerini yakından gözlemleme fırsatı sundu. Fabrika içindeki teknolojik sistemlerin nasıl işlediğini ve üretim hatlarının nasıl organize edildiğini görmek, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla birleştirmelerine yardımcı oldu.

Gezi sırasında öğrencilerimiz, Temsa'nın üretim tekniklerini, kalite kontrol süreçlerini ve iş güvenliği standartlarını yakından inceleme şansı buldular. Ayrıca, fabrikanın mühendislik departmanında görev yapan uzmanlarla bir araya gelerek meslekleri hakkında bilgi alışverişi yapma fırsatı elde ettiler. Bu etkileşim, öğrencilerimizin mühendislik alanındaki geleceklerini şekillendirme konusundaki vizyonlarını daha da netleştirmelerine yardımcı oldu.

Gezi sonunda öğrencilerimiz, mühendislik mesleğine dair yeni bir perspektif kazandılar ve kariyer hedeflerini belirleme konusunda daha kararlı bir tutum sergilediler. PDR Servisimiz tarafından düzenlenen bu etkinlik, öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimlerine önemli katkılarda bulunmuştur. Rehber öğretmenimiz Barış Bozkurt'a ve tüm organizasyon ekibine bu değerli deneyim için teşekkür ederiz. Geleceğin mühendislerini yetiştirmek adına atılan bu adımların, öğrencilerimizin başarılı birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlayacağına inanıyoruz.

15-02-202418-02-2024