İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif 'i Anma programı

Okulumuzda, İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif'in anısını yaşatmak adına bir program düzenlendi. Öğretmenlerimizden Murat Gökbulut ve Pınar Harput'un konuşmalarıyla başlayan program, öğrencilerimizin sunumlarıyla devam etti. İstiklal Marşı'nın önemi ve Mehmet Akif'in vatan sevgisi üzerine yapılan sunumlar, öğrencilerimizin milli ve manevi değerlere olan bağlılığını vurguladı.

19.03.2024 105

ÇEAŞ Anadolu Lisesi, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programını gururla gerçekleştirdi. Bu anlamlı etkinlik, okulumuzun milli ve manevi değerlere verdiği önemin bir göstergesi olarak tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Program, okulumuzun değerli öğretmenlerinden Murat Gökbulut ve Pınar Harput'un önderliğinde gerçekleştirilen konuşmalarla başladı. Öğretmenlerimizin İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatı üzerine yaptığı derinlemesine konuşmalar, öğrencilerimizin milli ve manevi duygularını pekiştirdi ve tarih bilincini güçlendirdi.

Konuşmaların ardından sahne alan öğrencilerimiz, İstiklal Marşı'nın anlamını ve Mehmet Akif Ersoy'un eserlerindeki derin mesajları içeren sunumlarını heyecanla gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizin duygu yüklü okumaları ve yorumları, İstiklal Marşı'nın vatan sevgisi, bağımsızlık ve özgürlük duygularını nasıl yansıttığını gözler önüne serdi.

Program, Mehmet Akif Ersoy'un vatan sevgisi ve milli duygularla kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıl dönümünde düzenlenmiş olması dolayısıyla büyük önem taşıdı. Bu tür etkinlikler, genç nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmasına, tarih bilincinin gelişmesine ve vatan sevgisinin pekişmesine katkı sağlıyor.

Okulumuzun düzenlediği İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı, öğrencilerimize milli şuurla donanmış bireyler olma yolunda önemli bir adım attırmıştır. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.19-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-202419-03-2024