11. Sınıflarımızın Çukurova Üniversitesi Kampüs Keşfi: PDR Servisimizin Düzenlediği Eğitim Yolculuğu

Okulumuzun PDR servisi, 11. sınıf öğrencilerimizi geleceğe hazırlık adına Çukurova Üniversitesi'ne yönlendirdi. Bu kampüs ziyareti, öğrencilerimize üniversite hayatını yakından tanıma ve akademik geleceklerine yönelik bilinçli adımlar atma fırsatı sundu. Çeşitli bölümler, sosyal imkanlar ve akademik olanaklar hakkında bilgi edinen öğrencilerimiz, üniversite seçimleri konusunda daha bilinçli ve motivasyonlu hale geldiler. Bu deneyim, öğrencilerimizin eğitim yolculuklarında önemli bir adım oldu.

06.03.2024 187

Okulumuzun rehberlik ve psikolojik danışmanlık (PDR) servisi, geleceğin mimarları olacak 11. sınıf öğrencilerimiz için anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrencilerimizin akademik ve kariyer hedeflerine yönelik bilinçli kararlar alabilmeleri için Çukurova Üniversitesi'nin geniş ve yeşillikler içindeki kampüsünü ziyaret ettik. Bu ziyaretin en önemli rehberlerinden biri ise rehberlik öğretmenimiz Barış Bozkurt oldu.

Rehberlik öğretmenimiz Barış Bozkurt, öğrencilerimizle birlikte kampüsün akademik yapılarını, sosyal olanaklarını ve öğrenci yaşamını keşfetti. Bu gezide, öğrencilerimize üniversite hayatının kapılarını aralayan fakülteler, kütüphaneler, laboratuvarlar, spor tesisleri ve öğrenci kulüpleri tanıtıldı. Öğrencilerimiz, üniversitenin sunduğu akademik programlar ve araştırma olanakları hakkında detaylı bilgiler edinirken, aynı zamanda üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri ile sohbet etme fırsatı buldular. Bu interaktif diyaloglar, öğrencilerimizin üniversite eğitimi ve kariyer planlaması hakkında daha geniş bir perspektife sahip olmalarını sağladı.

Rehberlik öğretmenimiz Barış Bozkurt'un deneyimli rehberliği altında, öğrencilerimiz için düzenlenen bu kampüs ziyareti, onların mesleki ilgi alanlarını keşfetmelerine ve gelecek planlamaları konusunda daha bilinçli adımlar atmalarına yardımcı oldu. Ayrıca, üniversite yaşamının sosyal ve akademik yönlerini deneyimleyerek, öğrencilerimiz kendi gelecekleri için gerçekçi hedefler belirleme konusunda ilham aldılar.

Ziyaretimiz boyunca, öğrencilerimizin gözlerindeki heyecan ve merak, geleceğe dair umutlarının ve hayallerinin bir yansımasıydı. Rehberlik öğretmenimiz ve PDR servisimizin titiz çalışmaları sayesinde, bu etkinlik öğrencilerimize üniversite hayatını kucaklama ve kendilerini geleceğe hazırlama konusunda değerli bir fırsat sundu.

Çukurova Üniversitesi kampüs ziyareti, öğrencilerimize akademik hedeflerine ulaşmada yol gösterici olmanın ötesinde, onların sosyal becerilerini ve kendilerine olan güvenlerini de artırdı. Rehberlik öğretmenimiz Barış Bozkurt'un eşliğinde gerçekleşen bu ziyaret, öğrencilerimizin eğitim ve kariyer yolculuklarında önemli bir kilometre taşı olarak hafızalarında yer etti. Bu tür etkinliklerle, öğrencilerimizin hayata dair geniş bir vizyona sahip olmalarını ve her adımda bilinçli tercihler yapmalarını hedefliyoruz.

06-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-202406-03-2024